Att tänka framåt är större – satsa på att köpa nyproduktion.

Att köpa nyproduktion innebär ett fast pris utan påfrestande budgivningar samt möjligheten att själv vara med och påverka designen i din framtida bostad.

Vi älskar att utveckla moderna bostäder och är övertygade om att en nybyggd bostad kan erbjuda samma charm och känsla som ett historiskt hem. Väljer du att köpa nyproduktion från oss kan du dessutom vara säker på att få ett boende som uppfyller varje önskan om komfort och praktiska lösningar.

Att köpa nyproduktion från Lillskär – så går det till:

1. Presentation av bostadsprojektet

Vi presenterar våra nyproduktionsprojekt här på hemsidan och du har möjlighet att studera din framtida bostad genom planlösningar och inspirationsbilder. Du får också ta del av en kostnadskalkyl för bostadsrättsföreningen.

2. Intresseanmälan

Du registrerar dina uppgifter hos oss – och/eller det mäklarföretag som vi samarbetar med på projektet – och kan därefter göra en intresseanmälan på den bostad du har valt ut. Alla som har gjort en intresseanmälan för projektet kontaktas när det är dags för säljstart. Vi guidar dig till rätt bostad för just dig och hjälper dig med förberedelser såsom att räkna ut din boendekostnad och ansöka om ett lånelöfte.

3. Tecknande av förhandsavtal                                                                                                                       

När du hittat bostaden för dig, skriver du ett juridiskt bindande förhandsavtal med bostadsrättsföreningen. I samband med att du tecknar förhandsavtal erläggs också en handpenning om 10% av köpeskillingen.

4. Byggstart     

När tillräckligt många förhandsavtal har tecknats i projektet sätter vi spaden i backen och byggnationen startar. Köper du i ett tidigt skede kan du dessutom, i många fall, påverka bostadens utseende och göra individuella val för lägenhetens inredning, s.k. tillval.

5. Upplåtelseavtal                                                                                                                                         

Då vi närmar oss inflyttningar och den ekonomiska planen är framtagen, tecknar du upplåtelseavtal och blir medlem i den nybildade bostadsrättsföreningen. Detta sker vanligen ca 3-6 månader innan inflyttning.

6. Information och aktiviteter under byggtiden                                                                                 

I väntan på att få flytta in hinner du förbereda dig. Du får våra nyhetsbrev där vi berättar hur byggnationen fortlöper. Du får gå på informationsträffar där du träffar dina nya grannar och ofta erbjuder vi dig en möjlighet att tjuvkika på din nya bostad under produktion.

7. Besiktning

Det är nu bara veckor kvar tills du kan flytta in i ditt nya hem och en oberoende besiktningsman gör dessförinnan en besiktning av bostaden. När bostaden är slutbesiktigad är det äntligen dags att flytta in.

8. Inflyttning och slutbetalning

Du betalar slutlikvid och eventuella tillval, du får din digitala bopärm med trivselregler för bostadsrättsföreningen och skötselanvisningar för din nya bostad. Med nycklarna i hand är det sen dags att flytta in och njuta av ditt nya hem.

9. Efter inflyttning, Garantier för din nya bostad

Skulle du behöva hjälp av oss når du oss enkelt med frågor via föreningens chatt eller digitala felanmälan. Lillskär har 5 år garanti på bostaden. När du har bott en tid, efter 2 år i ditt nya hem, utförs en garantibesiktning av en oberoende besiktningsman och eventuella fel som entreprenören anses ansvarig för åtgärdas.

Vill du veta mer om att köpa nyproduktion? Kontakta oss gärna!