Att tänka framåt är större – satsa på att köpa nyproduktion.

Att köpa nyproduktion innebär ett fast pris utan påfrestande budgivningar samt möjligheten att själv vara med och påverka designen i din framtida bostad.

Vi älskar att utveckla moderna bostäder och är övertygade om att en nybyggd bostad kan erbjuda samma charm och känsla som ett historiskt hem. Väljer du att köpa nyproduktion från oss kan du dessutom vara säker på att få ett boende som uppfyller varje önskan om komfort och praktiska lösningar.

Att köpa nyproduktion från Lillskär – så går det till:

1. Presentation av bostadsprojektet
Vi presenterar våra nyproduktionsprojekt här på hemsidan samt tillsammans med utvald fastighetsmäklare på den aktuella orten. Du får möjlighet att studera din framtida bostad genom planlösningar, solstudier och 3D-bilder. I flertalet projekt kan vi även visa bostäderna i en fysisk husmodell i miniatyr. Du får också ta del av en kostnadskalkyl för bostadsrättsföreningen.

2. Intresseanmälan för en lägenhet
Du registrerar dina uppgifter hos oss – eller hos det mäklarföretag vi samarbetar med på projektet – och kan därefter göra en intresseanmälan på den bostad du har valt ut. Alla som har gjort en anmälan för att köpa nyproduktion kommer att kontaktas när det är dags för säljstart.

3. Tecknande av förhandsavtal
När du blir erbjuden att köpa en bostad och väljer att tacka ja är det första som sker att vi skriver ett juridiskt bindande förhandsavtal. Redan nu är det bra om allt det finansiella inför köpet – exempelvis ett lånelöfte från banken – är förberett. När tillräckligt många förhandsavtal har tecknats i projektet sätter vi spaden i backen och byggnationen startar. Det är först nu som du som köpare erlägger din förskottsbetalning.

4. Avtalsskrivning med bostadsrättsföreningen, medlemskap
Då vi närmar oss inflyttningar och den ekonomiska planen är framtagen, tecknar du upplåtelseavtal och blir medlem i den nybildade bostadsrättsföreningen.

5. Tillval – Design efter person!
Lillskär presenterar ett urval av tillvalsmöjligheter som du som köpare kan välja bland. Ta chansen att påverka din framtida drömbostad! När du investerar i en nybyggd bostad får du själv vara med och forma ditt nya hem. Från golv till köksluckor och bänkskivor – vissa val är kostnadsfria, andra inte. Svårt att välja? – Lillskärs inredare hjälper dig gladeligen och rådgör för att du ska känna dig trygg i dina val.

6. Besiktning 
Det är nu bara veckor kvar tills du kan flytta in och vi hjälper dig med en noggrann besiktning av bostaden. Här har du chansen att ställa frågor om allt som rör nyproduktion i allmänhet och din nya bostad i synnerhet.

7. Inflyttning och slutbetalning
På inflyttningsdagen erlägger du slutbetalningen och du får nycklarna till ditt nya hem.

8. Garanti
Efter godkänd slutbesiktning gäller totalt tio års ansvarstid, varav fem års garantitid. Garantitid innebär att bostadsrättsinnehavare då har möjlighet att få eventuella funktions- och/eller ursprungliga fel åtgärdade.

Vill du veta mer om att köpa nyproduktion? Kontakta oss gärna!