Trendspaning 2019

Vi fortsätter vår trendspaning för 2019 och går till badrummet! Fokus ligger förstås på avkoppling, gärna med hjälp av integrerad teknologi i form av ljud, ljus och nya material. I framtidens badrum finns något för alla sinnen och vi har sammanfattat fyra trender för vällevnadsrummet – badrummet:

Minimalistiskt

Stramt och stilrent håller alltid i tid, men mjuka för all del gärna upp med mjuka pasteller eller runda former! De runda speglarna och lampor i kluster dominerar – gärna i kombination med runda former även på tvättställ och blandare. Mässingen återtog sin plats i badrummen och även den trender ser ut vara här för att stanna.

Romantiskt och mönstrat

Här har du motsatsen till det minimalistiska! En gäst wc är optimal för detta tema. Tapetsera väggarna i en klädsam, stormönstrad tapet och inred med former från förr. Vågar du inte gå hela vägen med den fasta inredningen så kan du satsa på detaljerna, såsom vågade mönster på handdukar, tvålkopp, spegeln eller duschdraperiet.

Svartvitt och industriellt

Det kanske låter tråkigt, men det svartvita är en trend som håller. Svart och vitt ger en snygg och stilren kontrast. Det kan skapas på flera sätt, t.ex. genom att bryta av vitt kakel och ljust golv med svarta möbler eller blandare. Du kan även sätta svart fog till en vit väggplatta för att skapa dynamik. Här samsas runda och kvadratiska former och materialen du väljer är stål, betong, glas och läder. Känslan är strikt och urban; LED-belysning och integrerade högtalare. En stil som är både diskret och modig på samma gång!

Naturligt och grönt

Det gröna marmorkaklet slog igenom stort förra året och i år kommer vi med all säkerhet se variationer på detta tema. Dem nordiska träslagen gjorde stort intåg i hemmet, även utanför badrummet. Komfort och funktion är ledord när naturen tar plats i badrummet. Puls och tempo går ner, ton i ton ger mjuka övergångar och växter är givetvis ett viktigt inslag i det naturliga badrummet.