Sysselsätt dig hemma!

Många spenderar nu mera tid hemma än vanligt. Kanske arbetar du hemifrån eller stannar hemma pga. sjukdomssymptom. Här kommer några tips för att sysselsätta sig hemma.

1. Förnya ditt hem

Nu har du tid att sätta upp de där golvlisterna som länge blivit liggande. Du har också tid att måla om rummet som du nu funderat på att göra ett tag. Sätt upp tavlorna som stått på golvet en tid eller förnya hemmet med enkla medel som t.ex. nya, våriga kuddfodral, en ny matta eller vas.

2. Träna hemma och motionera

Många gym har tillfälligt stängt men det finns ett stort utbud av tips för hemmaträning på t.ex. Instagram, YouTube och i appar du kan ladda ner. Tack vare den milda vintern och det härliga vårvädret är det också skönt att ge sig ut på en löprunda eller en cykeltur.

3. Botanisera bland recept och baka

När veckorna går i högfart i en småbarnsfamilj är det lätt att maten blir enformig och fastnar i köttbullar, falukorv och fiskbullar. Nu har du möjligheten att botanisera bland goda, nyttiga och annorlunda recept och planera middagarna för veckorna framöver att bli lite annat än de vanliga rätterna som du brukar snurra runt på! Kanske har du spanat på något recept som du ännu inte hunnit testa. Nu har du tid att baka och avnjuta den där kakan!

4. Titta på serier

Det finns knappast ett bättre tillfälle att sträcktitta på den där serien som du velat se en tid, men aldrig hunnit. Eller den där filmen som alla dina vänner pratat om? Här hittar du en lista med serietips på SVT play och Här en lista för Netflix.

5. Läs, skriv och måla

Nu finns det också tid att vara kreativ! Måla, skriv och läs den där boken som länge legat på sängbordet.

6. Ring en vän eller släkting

Uppehåll det sociala livet! Även om vi nu för en tid ska försöka ändra våra rörelse- och umgängesmönster så har vi tack vare digitaliseringen stora möjligheter att umgås ändå. Livestreaming, Facetime, Skype, Google Meet osv. Både möten och samtal med vänner kan du fortfarande ha! Ett samtal med en släkting eller vän är nu en god idé.

7. Spana bostäder

Passa på att spana in bostäderna som är till salu i din stad, eller staden du planerar eller drömmer om att flytta till. Nu har du tid att Hemnet-spana, titta på olika nybyggnadsprojekt och drömma dig bort för en stund om hur det skulle vara att köpa en nybyggd lägenhet i stan eller ett renoveringshus på landet. Gör en moodboard för hur du skulle inreda ditt blivande vardagsrum. Här hittar du våra pågående och planerade projekt.

8. Städa, rensa och sortera

Så det sista tipset i hemmavaro. Städa, rensa och sortera. Kanske inte alla som älskar, men jag lovar, när det är gjort känns det riktigt skönt! Lyssna på en podcast under tiden så glömmer du bort det tråkiga. Städa på de platser som du inte brukar städa på då tiden inte räcker till. Rensa skafferiet, ta en titt i badrumsskåpet och sälj, skänk eller släng sådant du inte längre använder.