Så lyfter du november!

November – årets mörkaste tid och för många en lite motig månad. Vi ger dig knepen för att lyfta november och mysa till det på hem och arbetsplats!

1. Investera i god sömn. Sömnen är extra viktig nu. Passa på att se över sovrummet och göra det extra mysigt. Här är det perfekt att använda LED-ljus i ljuslyktan för att bjuda in lugnet och slippa oroa dig för att glömma att släcka eller somna ifrån ljusen. Byt det svala sommartäcket mot ett fluffigt varmt täcke eller kombinera det med en skön pläd. Kanske behöver du också köpa nya, sköna huvudkuddar för att göra det extra bekvämt för dig att gå till sängs. Ett par sköna tofflor är också tacksamt om det finns nära sängen då du ska kliva ur den på morgonen.

2. Tända ljus. Att tända levande ljus eller en brasa i hemmet gör många. Men glöm inte arbetsplatsen! Att tända ljus på mötet eller vid ditt skrivbord ger lugn och harmoni även på arbetsplatsen. Är du rädd att glömma bort dem så vill vi återigen slå ett slag för LED-värmeljusen som du hittar i nästan varje butik just nu. De kan ställas på timer om du vill spara på dem och inte låta dem lysa hela tiden. I en fin ljuslykta ser de riktigt verklighetstrogna ut, och dessutom är det brandsäkert.

3. Musik på arbetsplatsen. Lugn musik i kontorets entré gör det välkomnande att komma till arbetsplatsen. Lite musik vid umgängesytor eller i köket vid kaffebryggaren kan få vem som helst på bättre humör! Det här är också ett bra knep för barnfamiljen; sätt på lite lugn musik hemma vid middagsbordet för att ta ner ljudnivån och tempot. Det fungerar hos oss!

4. Gemensamma aktiviteter. Det är bevisat att motion och rörelse samt frisk luft påverkar måendet positivt. Passa på att ta en gemensam promenad med kollegorna på lunchen medan det är ljust ute, gå till simhallen och avverka några längder eller lyft lite vikter på lunchtimmen. Endast 30 minuters aktivitet gör skillnad. Nyttja helgerna och dagsljuset till att vara mycket utomhus. Höststäda trädgården om du har en, ta en skogspromenad eller besök en mysig 4H-gård!

5. Börja se en ny serie. En sak som jag verkligen älskar med november är att många nya serier gör entré. Tipsa varandra på arbetet om du har sett en bra serie. Kanske följer ni samma och kan prata om senaste utvecklingen under kaffepausen.