Så går det till att köpa nyproduktion av Lillskär

Vi älskar att utveckla moderna bostäder och är övertygade om att en nybyggd bostad kan erbjuda samma charm och känsla som ett historiskt hem. Väljer du att köpa nyproduktion från oss kan du dessutom vara säker på att få ett boende som uppfyller varje önskan om komfort och praktiska lösningar.

Går du i tankar att köpa nybyggt? Här berättar vi mer om dem olika stegen vid köp av en nybyggd bostad!

1. Planering
Vi presenterar våra nyproduktionsprojekt här på hemsidan samt tillsammans med utvald fastighetsmäklare på den aktuella orten vi kommer att bygga på. Du får möjlighet att studera din framtida bostad genom planlösningar, 3D-bilder och lägenhetsväljare mm. I flertalet projekt kan vi även visa bostäderna i en fysisk husmodell i miniatyr. Du får också ta del av en kostnadskalkyl för den blivande bostadsrättsföreningen.

2. Intresseanmälan
Du registrerar dina uppgifter hos oss – eller hos det mäklarföretag vi samarbetar med på projektet – och kan därefter göra en intresseanmälan på den bostad du har valt ut. Alla som har gjort en anmälan för att köpa nyproduktion kommer att kontaktas när det är dags för säljstart. Säljstarten kan se olika ut efter projekt men bostäderna säljs alltid till fast pris och oftast är det “först till kvarn” som gäller.

3. Avtal
När du blir erbjuden att köpa en bostad och väljer att tacka ja är det första som sker att vi skriver ett juridiskt bindande förhandsavtal. Redan nu är det bra om allt det finansiella inför köpet – exempelvis ett lånelöfte från banken – är förberett. När tillräckligt många förhandsavtal har tecknats i projektet sätter vi spaden i backen och byggnationen startar. Det är först nu som du som köpare erlägger din förskottsbetalning. Senare, d
å vi närmar oss inflyttningar och den ekonomiska planen är framtagen, tecknar du upplåtelseavtal och blir medlem i den nybildade bostadsrättsföreningen.

4. Tillval – Design efter person!
En av fördelarna med nybyggt är att du har möjligheten att påverka utformningen av din nya bostad. Lillskär presenterar under processen ett urval av tillvalsmöjligheter som du som köpare kan välja bland. Från golv till köksluckor och bänkskivor – vissa val är kostnadsfria, andra inte. Svårt att välja? – Lillskärs inredare hjälper dig gladeligen och rådgör för att du ska känna dig trygg i dina val.

5. Besiktning 
Det är nu bara veckor kvar tills du kan flytta in! Här får du möjlighet att besöka din lägenhet tillsammans med Lillskär och en besiktningsman för att gå igenom den innan inflyttning. Med vid besiktningen är alltid en representant från föreningens styrelse som representerar beställaren (Föreningen). Besiktningsmannens uppgift är att bilda sig en uppfattning om entreprenören har levererat den produkt som föreningen har köpt. 
Här har du chansen att ställa frågor om allt som rör nyproduktion i allmänhet och din nya bostad i synnerhet.

6. Inflyttning
På inflyttningsdagen erlägger du slutbetalning samt betalning av eventuella tillval och du får nycklarna till ditt nya hem.

Efter godkänd slutbesiktning gäller totalt tio års ansvarstid, varav fem års garantitid. Garantitid innebär att bostadsrättsinnehavare då har möjlighet att få eventuella funktions- och/eller ursprungliga fel åtgärdade.

Vill du veta mer om att köpa nyproduktion? Kontakta oss gärna!