Ny bostadssajt lanserad!

Boneo är namnet på Hemnets nya utmanare för bostadsannonsering.

Nu lanserar sju mäklarbolag en ny bostadsförsäljningssajt, som ska utmana Hemnet. Det är Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, Bjurfors, Skandia Mäklarna, Mäklarhuset, Husman Hagberg, ERA och Mäklarringen som tillsammans med it-bolaget NXT Mobile Group startar hemsidan Boneo.

Mäklarbolagen har tröttnat på den monopolliknande ställning som Hemnet har på bostadsförsäljningsmarknaden. Sedan riskkapitalister köpte Hemnet har priserna på sajten ökat – bland annat för kunder att annonsera. Satsningen görs nu i syfte att erbjuda en mer modern, kostnadseffektiv och användarvänlig tjänst för den som ska sälja eller köpa en bostad. Sajten har bostäder till salu, kommande försäljningar, utlandsboenden, nyproducerade bostäder samt kommersiella fastigheter. På sikt kommer Boneo även att innehålla statistik och inspiration samt utvecklade koncept kring nyproduktionsprojekt, kommersiella fastigheter och lokaler.

“Konkurrens behövs. Det har varit ett problem att vi har en monopolartad situation med en dominerande aktör när det gäller bostadsannonsering på nätet”, säger Erik Wikander, vd för Mäklarhuset, till Dagens Industri.

“Tillsammans gör vi nu en långsiktig satsning på en mer kundnära och modern sajt som på sikt ska innehålla fler tjänster. Sajten ska vara öppen för alla, och över tid kanske vi tar in fler företag som delägare”, säger Marcus Svanberg som blir styrelseordförande i det nya bolaget.

Från början skulle sajten ha namnet Bomero, men då ett nybildat bolag inom fastighetsutvecklingsbranschen nyttjade namnet fick man lova att byta till ett annat namn. Det nya namnet blev Boneo. Boneo kommunicerar både att “bo” och framtid/flytt genom “neo” som på forntida grekiska betyder nytt – vilket blir “bo-nytt” helt enkelt. Boneo är ett namn som skapar större möjligheter och bättre signalerar vad vi vill åstadkomma – en ny bostadsmarknad säger Marcus Svanberg.

Här kan du besöka sajten: www.boneo.se